Illustraion by COBE Photo by Rasmus Hjorthøj - COAST Photo by Rasmus Hjorthøj - COAST Photo by Rasmus Hjorthøj - COAST Photo by Rasmus Hjorthøj - COAST

Komplekst facadeprojekt udført med præfabrikerede moduler

The Silo er omdannelsen af en gammel industriel silo i Nordhavn til 40 luksuslejligheder og offentlige faciliteter.
CN3 har i tæt samarbejde med Skandinaviska Glassystem leveret projektering og fabrikationsgrundlag for de 252 unikke præfabrikerede facadeelementer.
Projektet startede med en grundig analyse af den eksisterende silo baseret på et detaljeret point cloud scan. Siloen viste sig at være ”skæv” i form af en rotation på 100mm fra bund til top. Den geometriske analyse endte ud i udarbejdelsen af et modificeret modulnet og en detaljeret tilpasning af alle fastgørelsesbeslag til den eksisterende konstruktion.

Da stort set alle elementer er unikke som følge af det arkitektoniske design og varierende etagehøjder, blev en effektiv projektering og 3D modellering sikret ved at automatisere dele af modelleringen og tegningsoutput. Dette metodesæt hjalp også til at opnå så stor gentagelseseffekt som muligt på tværs af elementer og herved genbruge et stort antal af komponenterne til altaner og bærende konstruktioner.

CN3 har sammenlagt leveret over 3000 tegnings- og produktionsfiler til projektet, og der er leveret IKEA-lignende tegninger til præfabrikation af de enkelte facademoduler for at gøre denne så effektiv som muligt.

Ved sin færdiggørelse står projektet som et best practice eksempel på ”mass customization” i byggeriet – gjort muligt ved hjælp af en unik og ambitiøs VDC-strategi for kobling af projektering og produktion.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Union Holding
DESIGN: COBE Arkitekter
ENTREPRENØR: NRE
FACADEENTREPRENØR: Skandinaviska Glassystem
FASE: Produktion og udførelse

YDELSER
Avanceret modellering
Computational Engineering
Projektoptimering
Metode & Value Engineering
Produktionsdata & Tegninger