Sundsvalls Bridge VDC Solution Photo by Torbjörn Bergkvist Sundsvalls Bridge VDC Solution 1

En komplet Virtual Design & Construction løsning

CN3 udførte en komplet VDC løsning i forbindelse med totalentreprisen for den 2,1 km lange kombinerede stål og beton bro, inklusiv landfæster og jordarbejder. Alle betonkonstruktioner på land og offshore blev modelleret med detaljeringsniveau LOD500.
Under projekteringsfasen blev alle konstruktionsdetaljer og linjeføringer undersøgt for at sikre, at Trafikverkets krav blev indfriet, samt at øge niveauet af bygbarhed med henblik på at øge rentabiliteten.
Under udførselsfasen blev de detaljerede modeller brugt til digital produktion af armeringsjern, forskalling, præfabrikerede betonelementer, samt afsætningsdata.

Den grundige projektgennemgang baseret på 3D-modellerne har nedsat produktionsrater, mængden af omarbejde, samt materialespildet til et niveau så lavt som 0,06%.
Den fulde VDC løsning med en 6D model bestod af et integreret planlægningssystem, et bestillingssystem for formænd, samt en as-build model indeholdende tolerancedokumentation, hvilket muliggjorde et afkast på VDC investering tæt på 900%.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Trafikverket
ARKITEKT: KHR Arkitekter
INGENIØR: ISC, EKJ, COH, Pihl
ENTREPRENØR: JVS – STRABAG, Max Bögl
FASE: Design og udførelse

YDELSER
IKT-ledelse
Avanceret modellering
Projektoptimering
Metode & Value Engineering
4D/5D montageplanlægning
Produktionsdata & tegninger