Scripts til optimeret produktion i Refshaleøens tørdok

Et af Skandinaviens største byggeprojekter er lige nu i gang i det centrale Stockholm. Den gamle sluse der forbinder Gamla stan med Södermalm midt i byen skal genopbygges fra bunden, for at forbedre tog-, skibs- og biltrafikken og samtidig forberede byen på kommende vandstandsstigninger og øget nedbør. En af sluserne bliver bygget på Refshaleøen i København og bugseres derefter hele vejen til Stockholm.

Her har CN3 hjulpet underentreprenøren med udfærdigelse af produktionsplaner for slusens enorme granitfacade, som består af intet mindre end 100 tons granit med yderst specifikke designkrav. Granitfacaden skulle leve op til fire kontrollerende designparametre:
– En 30-30-40 procent mix af tre forskellige typer granit
– Et randomiseret mønster af vilkårlige længder
– Ingen to ens typer ved siden af hinanden
– Et overlap på minimum 300 mm

For at sikre en effektiv håndtering af granitpladerne, som hver vejer mellem 250 – 465 kg, udviklede CN3 et script som gjorde det muligt at teste og udvælge den bedste placeringsløsning iht. givne designparametre.
Løsningen sikrede at granitpladerne levede op til designkravene, at de blev monteret korrekt første gang, samt at fejl og produktionsstop blev undgået. Montagemetoden blev udarbejdet og udført på byggepladsen i tæt samarbejde med underentreprenørens team.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Stockholm Stad
ENTREPRENØR: Skanska
UNDERENTREPRENØR: CG Jensen
FASE: Udførelse

YDELSER
Tredjeparts granskning
IKT-ledelse
Digital projekterings- & projektledelse
Avanceret modellering
Produktionsdata & Tegninger