Avanceret design gjort simpelt

For Gladsaxe kommune har CN3 udført geometrisk optimering og statisk analyse af 3 unikke gitterskaller i stål, formgivet af kunstneren Hans Henrik Øhlers.

Skulpturerne består af et system af valsede stålrør, der samles på stedet. Konstruktionernes former er organiske og uden rette konstruktionselementer.

CN3 har udviklet et program der kan sikre at alle radiære profiler har den samme radius, uden at der gåes på kompromis med det visuelle udtryk. Herved skal der kun valses i én radius og den eneste variation fra profil til profil er længden. Dette minimerer produktionsomkostningerne betydeligt samtidig med udførelsen lettes.

Bygherre ønsker at udføre flere lignende stålkonstruktioner. Det til projektet udviklede setup kan let tilpasses andre konfigurationer hvilket minimerer tidsforbruget til projekteringen.

De unikke konstruktioner er analyseret i simuleringsprogrammet ROBOT. Et unikt udviklet script har dannet bro mellem Rhino3D og ROBOT og gjort analysen af de forholdsvis komplekse konstruktioner mulig.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Gladsaxe Kommune
KUNSTNER: Hans Henrik Øhlers
FASE: Design

YDELSER
Avanceret modellering
Detailprojektering