Project Description

Designudvikling og optimering af kompleks arkitektur

Bygningsstyrelsen opfører Nyt Naturhistorisk Museum, der skal stå klar i 2020, og samle Zoologisk, Geologisk og Botanisk Museum. En del af det nye bygningskompleks er Oceansalen, der bliver en unikt udformet gitterskals-konstruktion, der skal rumme museets samling af hvalskeletter.

CN3 har bidraget til udvikling af en række detail-løsninger relateret til den komplekse klimaskærm. Disse udføres med overlappende glas, hvoraf nogle skal kunne bruges til ventilation og samtidig fungere som isoleret klimaskærm. Den bærende konstruktion udføres som en gitterskals-konstruktion med boltede samlinger. I forbindelse med tilbudsgivning har CN3 udført en parametrisk konstruktionsanalyse med henblik på at minimere materialeforbrug. Resultatet af analysen var en vifte af forslag til optimeringer, der blev evalueret ift. bygbarhed, æstetik og pris.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Bygningsstyrelsen
ARKITEKT: Lundgaard & Tranberg
INGENIØR: EKJ
ENTREPRENØR: Skandinaviska Glassystem
FASE: Tilbud

YDELSER
Designudvikling
Konstruktionsanalyse
Optimering
Value engineering
Visualisering