Digital projektering af fremtidens spildevandshåndtering

Fremtidens udfordringer kan ikke løses med fortidens værktøjer. Denne fremsynede tilgang er udgangspunktet for Guldborgsund Forsynings ombygning af Nykøbing Falster Renseanlæg og ligger rigtig godt i tråd med vores eget fokus på at anvende eller udvikle ny teknologi til fremtidens udfordringer i byggeriet.

Effektivisering, øget fokus på vandmiljø og et tilfredsstillende arbejdsmiljø er nogle af de krav, der i dag stilles til en professionel spildevandshåndtering. Det betyder bl.a., at den daglige drift skal baseres på fjernovervågning samt planlagte og forebyggende vedligeholdelsesindsatser, som medfører en reduktion af driftsomkostningerne.

Hovedentreprenøren Munck Havne & Anlæg valgte CN3 til at udføre hovedprojektet i.f.m. bygge-og anlægsentreprisen. Gennem et tæt samarbejde med hovedentreprenør, rådgiver for maskinarbejder og installationer, samt producenter, har CN3 optimeret designet i forhold til optimale udførelsesmetoder for en ny 1.000 m2 multibygning samt en række bassiner, tekniske bygværker og pumpestationer.

De detaljerede BIM-modeller fungerede som effektivt redskab i forhold til designkoordinering og til at opnå fælles indsigt i centrale problemstillinger på projekteringsmøder, der herved blev effektivt gennemført. Samtidig har modellerne dannet grundlag for alt tegningsmateriale og designkoordinering med leverandører, hvilket sikrer fuldstændig konsistens i det endelige projekt og heraf en effektiv udførelse.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Guldborgsund Spildevand
INGENIØR: CN3
INSTALLATIONER: Efacec
ENTREPRENØR: Munck Havne & Anlæg
FASE: Design