Digitalisering af eksisterende byggeri og inventar

BIM modeller af eksisterende bygninger repræsenterer en værdifuld kilde af information for bygningsejere og adminstratorer. CN3 har i samarbejde med Rørbæk & Møller Arkitekter, leveret en BIM model af en universitets bygning på 8000 m2, indeholdende laboratoriefaciliteter. Bygningen er fire etager høj og indeholder to etagers kælder, en krum facade og flere typer facader.

BIM modellen er baseret på origiale 2D tegninger suppleret med registrering på stedet. Modellen blev leveret på informationsniveau 2-3 og indeholder bærende konstruktioner, trapper, balkoner, facader og laboratorieudstyr. Laboratorie inventaret blev modeleret i en høj detaljeringsgrad, så den kan bruges af Københavns Univeristet til at holde styr på antallet af forskelligt udstyr i bygningen.

Alle bygnignsdele er klassificeret iht. SFB, så elementerne indeholder information om materiale, funktion, placering osv. Det giver bygnignsejeren mulighed for at trække informationer ud af modellen, sorteret efter forskellige parametre. Alle rum er forsynet med rum-numre og information om størrelse og funktionalitet.

BIM modellen skal bruges som grundlag for fremtidige renoverings og ombygningsprojekter. Sammen med BIM modellen, modtog kunden 2D plan tegninger trukket ud af modellen sammen med bygnignsdata omhandlende rum og inventar.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Københavns Universitet
ARKITEKT: Rørbæk og Møller Arkitekter
FASE: Drift

YDELSER
Porteføljestyring 
Avanceret modellering
Detailprojektering