Detailmodellering af konstruktionsprojekt til præfabrikation

European Spallation Source (ESS) bygger frem mod 2025 nye faciliteter til forskning og udvikling, bl.a. indenfor neutron spaltning ved hjælp af acceleratorer. Faciliteterne er lokaliseret i Lund, Sverige, og ender med at have en bygningsmasse som strækker sig over godt 1 km². Projektet bliver derfor et af de største infrastrukturprojekter af sin slags, med et utal af interessenter og bidragsydere fra organisationer i store dele af verden.

CN3 blev i den forbindelse entreret af den Hollandske elementleverandør, Byldis. Opgaven var at omdanne betonelementernes designgrundlag til produktionsgrundlag for et udsnit af det store anlægningsprojekt. CN3 har her opbygget en 3D produktionsmodel baseret på 2D tegninger og beskrivelser. Denne blev brugt til at udarbejde arbejdstegninger og klippe- og bukkelister til elementfabrikken, samt montageplaner til byggepladsen. Den detaljerede produktionsmodel gjorde det samtidig muligt at indgå i en afklaringsproces, for at optimere elementleverancen.

Ydermere, har CN3 assisteret med design og beregninger for en række stabiliserende betonelementer i en del af bygningsområdet med grænseflader til bl.a. stålkonstruktioner og fundering. Dette blev gjort i tæt samarbejde med rådgivende ingeniører, Krabbenhøft & Ingolfsson.

Byldis har i samarbejde med CN3 leveret betonelementer af høj kvalitet med koordinerede grænseflader for effektiv montage på site. Det har skabt stor værdi at kunne lave designafklaringer på et tidligt stadie, inden elementerne produceres, for at mindske udfordringer under montagen.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: European Spallation Source
ARKITEKT: Henning Larsen Architects
INGENIØR: COWI
ENTREPRENØR: Skanska
LEVERANDØR: Byldis
FASE: Design og udførelse

YDELSER
Tredjeparts granskning
IKT-ledelse
Avanceret modellering
Detailprojektering
Produktionsdata & Tegninger