Komplet 3D produktionsmodel til teknisk krævende konstruktion

På denne meget komplicerede konstruktion har CN3 bistået CG Jensen med at gøre projektet bygbart, samt at designe og projektere interimskonstruktionen der holder de lodrette spændkabler igennem alle støbningerne.
Den nye reaktionsvæg på Danmarks Tekniske Universitets Villum Center er en meget kompliceret konstruktion som skal bruges til forsøg. Forsøgenes natur betyder at konstruktionen skal være meget stiv, og af denne grund er der en meget stor mængde af spændkabler i alle retninger i konstruktionen.
Kombinationen af den store antal spændkabler, sammen med indstøbningsdele til forsøgsudstyrsmontage og ikke mindst armering, gør at denne konstruktion har mange grænseflader som har været nødvendige at håndtere og derved sikre en effektiv byggeprocess på byggepladsen. At sikre at spændkabler går fri af hinanden i de forskellige retninger, at de ikke kolliderer med indstøbningsrørene til forsøgsmontage som har en meget stor præcision har været et krævende stykke arbejde. Når disse ting har været håndteret har det næste arbejde været at sikre at spændkabelhoveder og den dertilhørende armering kombineret med hovedarmeringen har været bygbare og ikke kolliderer.

Byggesekvensen dikterer at de vertikale spændkabler skal understørres i fuld længde, fra første til sidste støbning. På den baggrund bad CG Jensen CN3 om at designe og udføre konstruktionsprojektet for interimskonstruktionen til at holde de vertikale spændkabler. Interimskonstruktionen er designet så der tages højde for indvendige og udvendige forme, indstøbningsdele og spændkabler.
Den samlede pakke CN3 har udført på projektet, i samarbejde med CG Jensen, har sikret en effektiv udførelse af projektet. Kollisioner af det store antal spændkabler, med armering, indstøbningsrører og interimskonstruktionen blev håndteret og udbedret. 3D produktionsmodellen blev brugt til udtræk af mængder. Alt fra overflader, armerings, spændkabler mm. er blevet bestilt ud fra modellen.
For at sikre at bygningen blev udført som den er modelleret har CN3 hjulpet CG Jensen med at udstyre håndværkerne på byggepladsen med iPad så de effektivt har kunnet se komplekse områder af konstruktionen direkte på byggepladsen, uden at skulle gennemgå 2D tegninger og kontakte byggepladsingeniørerne.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: DTU Lyngby
ARKITEKT: Juul | Frost
INGENIØR: Alectia
ENTREPRENØR: CG Jensen

YDELSER
Tredjeparts granskning
Advanced modellering
Projektoptimering
Metode & Value Engineering
4D/5D montageplanlægning
Produktionsdata & Tegninger