Irregulære former – systematisk produceret

Reykjavík Miljø- og planlægningsafdeling udvider den kombinerede børnehave og skole i Úlfarsárdal. Skolen vil blive udvidet med kulturhus, bibliotek, sportshal, samt indendørs- og udendørs swimmingpool. Etape 5 består af en række udendørs bassiner, samt tilhørende teknikrum.

Etape 5 udføres af Munck Island, i samarbejde med Munck Gruppen, der har entreret CN3 til at udføre en komplet produktionsmodel LOD400-500. Modellen har dannet grundlag for en grundig granskning og afklaring af designet forud for produktionsopstart – og dermed sikret projektets bygbarhed. Samtidig har modellen været et værktøj for planlægning af udførelseskoncepterne.

CN3 har i samarbejde med det udførende team udviklet et formsystem bestående af tilgængelige standard materialer (plader og lægter), der sikrer en præcis udstøbning af den irregulæge geometri, da det er afgørende for det efterfølgende flisearbejde, at formen ikke deformerer under udstøbning. Den komplekse geometri er systematisk nedbrudt i 3D modellen, og der er dannet produktionstegninger og styklister for alle dele af formsystemet. Kort fortalt er de irregulære former gjort systematiske i det udviklede formsystem.

Ligeledes er alt armering optegnet i 3D modellen, som har dannet grundlag for generering af klippe- og bukkelister, samt arbejdstegninger for armeringen. At kombinere den komplekse armering sammen med formsystemet i én model har været afgørende for at overholde tolerancerne for armeringen i forhold til den komplekse form.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Reykjavík Miljø- og planlægningsafdeling
ARKITEKT: VA Arkitekta
INGENIØR: VSÓ Ráðgjöf
ENTREPRENØR: Munck Gruppen / Munck Island
FASE: Udførelse

YDELSER
Risikoanalyse
Tredjeparts granskning
Avanceret modellering
Detailprojektering
Metode & Value Engineering
Produktionsdata & Tegninger