Photo by ARC Photo by ARC Photo by ARC Photo by ARC Photo by ARC

Point-cloud analyse af skorstenen på Amager Ressource Center (ARC)

Amager Ressource Center er et moderne affaldsbaseret energianlæg, hvor selve tagfladen samtidig udgør en skibakke og rekreativt område. CN3 har udarbejdet as-built dokumentation for en del af de præfabrikerede skorstenssektioner, som til sammen vejer 420 tons.

På baggrund af en yderst detaljered 3D laser scanning har CN3 udarbejdet en analyse med det formål at verificere konstruktionen samt identificere potentielle svagheder i stålmaterialet. Hver af de 2 millioner punkter i punktskyen er blevet sammenlignet med den teoretiske geometri, og numeriske afstande synliggjort i et farve-plot. Disse farve-plot fremhæver de områder, hvor givne tolerancer er overskredet samt de områder, hvor skorstenen risikerer at deformeres.

CN3 har stor erfaring med effektiv bearbejdning af punktskydata i henhold til specifikke projekter. Disse danner optimale grundlag for kritiske beslutninger i både planlægnings- og udførelsesfasen. I CN3 udvikler vi individuelle strategier for et hvert projekt, hvad end det drejer sig om verificering af konstruktioner, point-cloud analyse eller as-built dokumentation og digitalisering.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Amager Ressource Center
ARKITEKT: BIG – Bjarke Ingels Group
INGENIØR: MOE
FASE: Design og udførelse

YDELSER
Digitalisering GIS, BIM & VDC
Risikoanalyse
Tredjeparts granskning