ORGANISERING - FOR ACELLERET VÆRDISKABELSE

Hvordan sikrer vi at vi får mest værdi ud af digitaliseringen på store infrastrastrukturprojekter? Hvordan kan vi indlejre udførelsesmetoder i designet for at opnå en konkurrencedygtig fremstilling og udførelses proces som får en til at adskille sig? Organisatorisk reorganisering der involverer en session og platform based framework kunne være ledende for fremtiden!

Store infrastruktur processer kræver organisatorisk forteæffelighed for at værdi kan leveres, når kerneprocesser digitaliseres og automatiseres. Typisk differentierer store infrastruktur projekter sig fra strukturelle byggeprojekter grundet deres lave grad af system og præfabrikations elementer. Derfor er det nødvendigt at opretholde fuld ensartethed mellem design beslutninger og ingeniør metoder ned i hver detalje for at effektiv og profitable udførelses fortræffelighed kan opnås.

De store muligheder som digitale teknologier kan skabe beviser at intet er umuligt. Digitale teknologier fortsætter med at fascinere og inspirere os. Måske det har drevet dig til at igangsætte digital transformation af din organisation. Det er dét første skridt i din digitale rejse.

Alligevel kan de mange muligheder og vel strukturede platforme nogle gange gøre dig blind for de egentlige fordele som digitale teknologier kan give dig. Det vil kræve meget mere af dig end blot integrering af digitale værktøjer. Eksempelvis for at skabe et effektivt design og udførelse på store infrastrukturprojekter er en VDC session plan nødvendig, da den vil opfange fordelene fra automatisering og design workflow sessions.

 

Store infrastruktur projekter involverer mange interessenter, projekt involverede og leverings organisationer – typisk organiserret i en hiearkisk organisatorisk struktur. Denne struktur gør det svært at dele data og samarbejde i et digitalt design- og udførelsesmiljø på grund af talrige og kontinuerlige design og value engineering sessions. På den anden side vil en session baseret organisatorisk struktur uden den hierakiske struktur kræve en enorm forandringsledelses indsats, der kan udvande projekt fokus.

Istedet for er der potentiale for fortræffelighed i at omtænke, hvordan du organiserer et projekt, hvor du anvender et session based framework skræddersyet til hver design og udførelses fase til en hiearkisk struktur. Dette tillader nødvendige forretningsprocesser og tilhørende teknologier at være disponible i en skræddersyet projekt model. For at drage fuld fordel af de digitale teknologier må du redesigne workflow i sessioner og tilbyde en platform, der støtter session-based samarbejde for hele værdikæden.

Reorganiseringen vil kræve at du bygger en agil VDC session plan og hertil organisatoriske aspekter og frameworks, skræddersyet VDC workflows til automatisering af infrastruktur, en åben VDC platform samt integration til eksisterende virksomhedssystemer og infrastruktur. Derved vil det være muligt for dig at låse op for samtlige fordele for hele arbejdsstyren og se de accelerede fordele og tranformerende indvirkning ved digitalisering – hvilket skaber en stærk virksomhedscase for fremtiden.

Ved at tilføje et session og platform framework til den hierarkiske struktur kan du styrke din virksom til at performe endnu mere og frigive potentialet ved digitalæisering, BIM og VDC på store infrastruktur projekter. Hvornår planlægger du at drage fordele af digitale teknologier?